kstb

telsim

04-02-2021 16:30 SAĞLIK

10 Şubat sonrası kontrollü düşüş beklentisi

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemiz doktorları ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada 7-10 Şubat tarihleri sonrasında kontrollü düşüş grafiğini yakalanabileceğine dikkat çekildi

10 Şubat sonrası kontrollü düşüş beklentisi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pandemi süreci ile yürürlükte olan uygulamaları değerlendirmek üzere ülkemiz doktorları ile dün bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın çağrısıyla gerçekleşen ve pandemi sürecindeki güncel gelişmelerin görüşüldüğü toplantıya KKTC Cumhurbaşkanlığı Sağlık Özel Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı,  KKTC Cumhurbaşkanlığı Sağlık Bilim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, KKTC Cumhurbaşkanlığı Komiteler Üst Genel Koordinatörü ve Başdanışmanı  Prof. Dr. Tülen Saner,  Dr. Tansel Doratlı, Dt. Teksen Koroğlu, Dr. Erden Aşardağ, Dr. Sibel Siber, Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Dr. Sıla Usar ve Dr. Bülent Dizdarlı katıldı. 

Söz konusu toplantıda Covid 19 mücadelesinde KKTC’nin dünya ölçeğindeki yeri değerlendirilirken, yaşanan pandemi sürecinde sağlık alanında tespit edilen ve revize edilmesi gereken hususlar ele alındı.   Salgının ikinci dalgasının ülkemizde yaşandığı bu süreçte gerekli yol haritasının çıkarılması üzerinde de duruldu. Hızlı şekilde aşı programının uygulanmasının önemi vurgulanırken, test sayıları ile bulaş zincirinin kırılabilmesi için gerekli önlemlerin artırılması  ve  karantina kurallarının yapılandırılması da ele alındı.

10 Şubat’tan sonra kontrollü düşüş beklentisi

Öte yandan Cumhurbaşkanlğı’nda bugün ülkemizde yaşanmakta olan Covid 19 pandemi sürecine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada “Önümüzdeki 7-10 Şubat tarihleri önemli olup, diğer ülkeler ve Güney Kıbrıs ile  karşılaştırmalı yapılan projeksiyonlar, bizim de önümüzdeki günlerde vakalarda plato ve sonrasında kontrollü düşüş grafiğini yakalayabileceğimiz yönündedir” dedi.

“Tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalalım”

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında vatandaşlara çağrıda bulunuldu:

“Burada halkımıza düşen en önemli görev tedbirlere  taviz vermeden uyması, elzem durumlar haricinde sokağa çıkılmaması ve kişisel tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalınmasıdır. Ancak bu şekilde içinde bulunduğumuz  bu süreci başarıyla  atlatmak mümkündür.”




DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu