kstb

telsim

26-09-2015 12:27 DÜNYA

Kıbrıs Sorunu İlk Kez IMF Raporu'nda

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) raporunda ilk kez Kıbrıs sorununa değinildiği haber verildi.

 Kıbrıs Sorunu İlk Kez IMF Raporu'nda

Politis gazetesine göre IMF raporunda, Kıbrıs sorunu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçilmesinin ardından oluşan çözüm perspektifinden söz edildi.

Habere göre raporda, Kıbrıs sorununun çözümünün, uzun vadede kalkınmayı destekleyeceğine işaret edilirken, bu boyutla ilgili bir araştırma yapılmadığı kaydedildi.

Öte yandan raporda Güney Kıbrıs’ın, içerisine girdiği ekonomik kriz sonucunda uyguladığı mali programla ilgili olumlu vurgularda da bulunuldu.

AĞUSTOS AYINDA MEVDUATLARDA ARTIŞ

Fileleftheros gazetesi Ağustos ayında, Temmuz ayında olduğu gibi mevduatlarda artış olduğunu kaydetti.

Rum Merkez Bankası verilerine göre Ağustos ayında mevduatlarda, Temmuz ayına göre 440 milyon Euro’luk net artış olduğunu belirten gazete, Güney Kıbrıs sakinlerinin mevduatlarının 32,23 milyar Euro, üçüncü ülke vatandaşlarının 11,52 milyar Euro ve Euro bölgesi diğer ülkelerin vatandaşlarının ise 2,58 milyar Euro olduğunu aktardı.

İŞSİZLİKTE DÜŞÜŞ

Fileleftheros gazetesi 2015 yılının ikinci çeyreğinde işsizlik oranında düşüş olduğunu haber verdi.

Rum İstatistik Dairesi’nin verilerine göre 2015 yılının ikinci çeyreğinde işsizliğin, işgücünün yüzde 14,7’sine gerilediğini yazan gazete 2015 yılının ilk çeyreğinde işsizliğin, işgücünün yüzde 17,7’si ve 2014 yılının ikinci çeyreğinde işgücünün yüzde 15,4’ü kadar olduğunu kaydetti.

Habere göre 2015 yılının ikinci çeyreğinde çalışanların sayısı 364 bin 585 iken, işsizlerin sayısı 62 bin 643 oldu.

STANDARD & POOR’S NOT YÜKSELTTİ

Öte yandan Politis gazetesine göre uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor’s Güney Kıbrıs’ın uzun vadeli kredi notunu “B+”dan “BB-”ye yükseltti.




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu